۱۷ تیر ۱۴۰۳، ۹:۳۲

نویسنده و کارگردان نمایش مطرح کردند؛

راه و روش همدلی کردن در «بیدار شو»/ درباره افسردگی آگاهی دادیم

راه و روش همدلی کردن در «بیدار شو»/ درباره افسردگی آگاهی دادیم

نویسنده و کارگردان «بیدار شو» با اشاره به مضمون نمایش که درباره آگاهی دادن درباره بیمار افسردگی است از دیگر ویژگی های این اثر نمایشی گفتند.

به گزارش خبرنگار مهر، حانیه رحمانی نویسنده و تهیه‌کننده و افشین زینتی کارگردان نمایش «بیدار شو» که به تازگی اجرای خود را در تماشاخانه سیمرغ بنیاد بیدل دهلوی به پایان رسانده‌است، در گفت‌وگویی کوتاه درباره ماهیت این اجرا توضیحاتی ارائه دادند.

حانیه رحمانی نویسنده اثر درباره چگونگی نگارش نمایشنامه «بیدار شو» گفت: جرقه اولیه نگارش این نمایشنامه یک سال پیش زده شد زمانی که با آمار جالب توجه خودکُشی در جامعه ایران در قشرها و رده‌های سنی گوناگون مواجه شدم. دنبال دلیلش رفتم چون این آمار برای من نگران‌کننده بود. در نهایت، متوجه شدم مشکل اصلی همه آدم‌ها در روابط‌شان، نداشتن همدلی با یکدیگر است. همدلی یک واژه ساده است که همه فکر می‌کنیم بلد هستیم ولی در واقع، هیچ‌وقت در زندگی واقعی از آن استفاده نمی‌کنیم یا خیلی کم استفاده می‌کنیم یا وقتی استفاده می‌کنیم، به روشی اشتباه است.

وی افزود: ما در این اثر هر ۲ روش درست و اشتباه همدلی کردن را نشان دادیم و قشرها و رده‌های سنی متفاوت از کوک، نوجوان، شخص متأهل، شخصی که با بچه‌اش دچار چالش شده و جوانی که در جامعه مشکل پیدا کرده است، شخصیت‌های «بیدار شو» را تشکیل می‌دهند تا چالش‌های روزمره زندگی آنها برای مخاطب به نمایش دربیاید.

این نویسنده درباره دلیل اینکه تهیه‌کنندگی اثرش را هم بر عهده گرفته است، عنوان کرد: از آنجا که نمایشنامه ایده جدیدی را مطرح می‌کرد، دوست داشتم از صفر تا صد این اجرا خودم در کنار کارگردان اثر، افشین زینتی حضور داشته باشم و آن را با هم به پایان برسانیم. ما امیدواریم که از این اقدام، نتیجه مثبتی حاصل و همدلی بتواند در جامعه گسترش داده شود تا برای پیشبرد جامعه بتوانیم نقشی هر چند کوچک ایفا کرده باشیم.

وی ادامه داد: ما سعی کردیم ابتدا این همدلی را از جمع ۱۳ نفره گروه بازیگران و عوامل نمایش خودمان شروع کنیم، حالا که یاد گرفتیم همدلی درست به چه شکل است، آن را روی صحنه بردیم تا بتوانیم این همدلی را به جامعه هم تسری دهیم.

رحمانی درباره حضور یک مادر دارای فرزند اوتیسم در میان شخصیت‌های نمایش مطرح کرد: می‌خواستیم در این نمایش، اطلاع‌رسانی کوچکی هم درباره اوتیسم داشته باشیم چون آمار افراد مبتلا به اوتیسم روز به روز در جامعه افزایش پیدا می‌کند و متأسفانه، ناآگاهی افراد نسبت به این بیماری ممکن است به افراد مبتلا به اوتیسم و خانواده‌های آنها آسیب برساند.

همچنین افشین زینتی کارگردان اثر درباره شیوه اجرایی «بیدار شو» عنوان کرد: در این نمایش تلاش کردیم اثر برای تماشاگران صمیمیت و همدلی ایجاد کند تا به دلیل موضوعی که داشت تا همه بتوانند درگیر اجرا بشوند.

وی درباره دلیل انتخاب این نمایشنامه برای اجرا گفت: تلاشم این بود به موضوعاتی که کم تر درباره آن ها آسیب شناسی می شود و مورد توجه قرار نمی گیرند، بپردازم. متاسفانه شاهد هستیم برخی افرادی که دچار افسردگی هستند مورد تمسخر قرار می گیرند و یا مشکلاتشان از طرف اطرافیان جدی گرفته نمی‌شود از این رو دوست داشتم به این مساله بپردازم تا شاید بتوانم به درک شدن این افراد در جامعه کمکی کرده باشم.

زینتی در پایان با اشاره به انتخاب تماشاخانه سیمرغ برای اجرای نمایش «بیدار شو» و نزدیکی فضای صحنه این تماشاخانه به موقعیت مورد نظرش گفت: دلیل انتخاب تماشاخانه سیمرغ بنیاد بیدل دهلوی به علت فضای مناسبی بود که با مخاطبان احساس نزدیکی و صمیمیت ایجاد می‌کرد جدا از اینکه صحنه حس یک کافه را تداعی می‌کرد که مناسب فضاسازی مد نظر ما بود.

نمایش «بیدار شو» نوشته حانیه رحمانی، کارگردانی افشین زینتی و با بازی مهسا جعفری، عادل حسن پور، حانیه رحمانی، افشین زینتی، محنا سیدی، روژینا غلامیان، نیره قریب، اسکندر قنبری، الهام ناگهی و با نوازندگی آراد انصارالحسینی، از ۱۱ تا ۱۵ تیر ماه ساعت ۲۱:۳۰ در تماشاخانه سیمرغ بنیاد بیدل دهلوی روی صحنه رفت.

تماشاخانه سیمرغ بنیاد بیدل دهلوی واقع در میدان هفت‌تیر، خیابان مفتح جنوبی، روبروی ورزشگاه شیرودی، خیابان ممیز (اردلان سابق)، پلاک ۲۵ واقع است.

کد خبر 6159566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha